נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מתכון להכנת הלזניה המושלמת

הלזניה המושלמת

לזניה היא מאכל מדהים וקל להכנה, הוא לא בדיוק פסטה, לפעמים מזכיר לנו מעט את אופן ההכנה של פיצה אך יש ללזניה טעם ייחודי משלה. לזניה יכולה להיות גם חלבית וגם בשרית, בהתאם למצב רוח ובהתאם לבקשות הבית, וגם בהתאם למצרכים שיש לכם בבית. לרוב לזניה חלבית היא יותר מהירה ויחסית פשוטה מלזניה בשרית. היא מתאימה גם לארוחת צהרים וגם לארוחת ערב לכל בני הבית. כל מה שצריך זה סכין טובה לחתיכת הלזניה, סלט מרענן ואפשר להתחיל לזלול.

 

 המטבח האיטלקי

לזניה מתאימה לארוחת הצהרים וגם לארוחת הערב וגם כמובן היא יכולה להיות אחלה ארוחה לארח את האנשים שאתם הכי אוהבים. המצרכים הם פשוטים וההכנה לא דורשת ציוד מורכב, בעיקר עגבניות, גבינות, בשר אם רוצים, דפי לזניה, תבלינים ותנור להכין אותה. הקסם קורה כבר כאשר מכניסים אותה לתנור.

 

מצרכים:

כמות מתאימה לתבנית מרובעת 24×24 ס״מ

  • 1 בצל חתוך דק
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות – ללא תיבול או מלח
  • 2 שיני שום טרי
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • קורט סוכר
  • מעט אורגנו
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג'
  • 70 גרם פתיתי פרמזן / עמק מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
  • 1 קופסת אטריות ללזניה (אפשר גם טרייה)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל לחתיכות דקות, על מחבת שופכים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לבשל על אש בינונית. כותשים את שתי שיני השום ומוסיפים לרוטב. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם, מתקנים במידת הצורך.
  3. ממשיכים לבשל את התערובת עד לנקודת רתיחה, ולאחר מכן מורידים את התערובת מהאש.
  4. אחרי שהיא מעט מתקררת, טוחנים את הרוטב במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק וקטיפתי.
  5. מתחילים בהכנת תערובת הגבינות: מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' ו-50 גרם גבינת פרמז'ן או צהובה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי.
  6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  7. להרכבת הלזניה: בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית. יוצקים עליה מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש כמות של כל רוטב) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה. מפזרים מעל ברפרוף מעט מגבינת הפטה.
  8. חוזרים על הרכבת של שלושה שכבות נוספות בדיוק באותו האופן פעמיים נוספות.
  9. לאחר הפעמיים, מפזרים את מה שנשאר מגבינת הפרמז'ן או העמק על גבי השכבה העליונה של הלזניה.
  10. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כעשרים דקות. לאחר עשרים הדקות מורידים מן התבנית את נייר האלומיניום ואופים את הלזניה עוד עשרים דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ומשחימה.

 

שדרוגים:

  • ניתן להוסיף עוד גבינות שאוהבים מעל אם אוהבים אקסטרה גבינה.
  • ניתן להוסיף תוספות שאוהבים לרוטב והגבינה כמו זיתים, פטריות וכל התוספות שאוהבים.
  • מומלץ להגיש ישר כאשר יוצא מהתנור לצד סלט טרי.

בתאבון!

הלזניה המושלמת

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא אוכל איטלקי
סלט קפרזה
מתכון להכנת סלט קפרזה מפנק

סלט קפרזה האיטלקי כבש את ישראל בסערה והפך להיות אחת מהמנות הפופולריות בתפריט הסלטים. מתכון שמכין עגבניות מתקתקות, עלי