נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מתכון להכנת סלט קפרזה מפנק

סלט קפרזה

סלט קפרזה האיטלקי כבש את ישראל בסערה והפך להיות אחת מהמנות הפופולריות בתפריט הסלטים. מתכון שמכין עגבניות מתקתקות, עלי בזיליקום עם ריח מטריף ואחת מהגבינות הכי אהובות – מוצרלה. הסלט הזה קל להכנה ואף פעם לא מאכזב. אם אתם רוצים להפוך את הסלט שלכם לטעים במיוחד, כדאי להכין רוטב בלסמי מצומצם כדי שיקפיץ את המנה לכמה רמות מעל.

 

סלט קפרזה איטלקי

באיטליה להבדיל ממדינות העולם האחרות שמכינות את המנה, לא מוסיפים את הרוטב בלסמי. אך בישראל כמו בישראל, גילו עד כמה הרוטב הזה משדרג את הסלט והופך אותו לסלט שלא מפסיקים לאכול. אם אתם רוצים להפוך את הסלט קפרזה שלכם לסלט המושלם, השקיעו ברוטב הבלסמי המצומצם – זה לגמרי שווה את זה.

 

מצרכים:

מתכון ל4-6 סועדים

  • 4-5 עגבניות בינוניות
  • חופן עליי בזיליקום
  • 2 כדורי מוצרלה טרייה (כ-300 גרם סה"כ) או בייבי מוצרלה או גבינת בוראטה
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס דק
  • שמן זית

 

לרוטב חומץ בלסמי מצומצם:

  • 1 כוס חומץ בלסמי –סה"כ 250 מ"ל
  • 2 כפות סילאן\דבש

 

אופן ההכנה:

  • במחבת או בסיר קטן עם ציפוי נון סטיק, לשים את החומץ והסילאן – חשוב מחבת סטיק, כדי שהסילאן לא ידבק לתחתית.
  • לשים על אש גבוהה ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש נמוכה-בינונית ולבשל ברתיחה עדינה כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם לחצי ממה שהיה וכשמכניסים כף לרוטב, הרוטב מצפה את גב הכף בשכבה דקה. לערבב מדיי פעם במהלך הבישול. זהירות לא לצמצם יותר מדיי, מה שיגרום לרוטב להתקשות. לתת לרוטב להתקרר לגמרי.
  • שימו לב שהרוטב מסמיך במהלך הקירור שלו.
  • את החומץ לאכסן בצנצנת במקרר עד חודש.

 

להרכבה:

  • לחתוך את העגבניות (לרוחב) לפרוסות לא דקות מדיי ולא עבות מדיי.
  • לחתוך את המוצרלה לפרוסות לא דקות מדיי ולא עבות מדיי.
  • לקחת צלחת שטוחה ולסדר את פרוסות העגבניות והמוצרלה, להניח פרוסת עגבנייה ועליה באופן חופף פרוסת מוצרלה וכך הלאה- ראה בסרטון.
  • לפזר עליי בזיליקום קטנים בין העגבניות והמוצרלה (אם אין עלים קטנים, לקצוץ עלים גדולים).
  • ממש לפני ההגשה, לפזר מעל מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס דק, לזלף שמן זית ומעט חומץ בלסמי מצומצם ולהגיש.

 

שדרוגים:

  • סלט קפרזה הולך מושלם עם טוסטונים או צנימים. פרסו כל לחם שיש לכם בבית (מומלץ בגט) זלפו עליו שמן זית, מעט מלח ומעט שום גבישי ושימו בתנור ל-5 דקות או עד שהוא מזהיב.  אם אתם לא רוצים להתחיל להכין טוסטונים, תוכלו לקנות קרקרים איטלקים או טוסטונים מוכנים. מדובר על תוספת מאוד מומלצת.
  • תוכלו לשדרג את הסלט שלכם עם גבינה בוראטה, גבינת מוצרלה שיש בתוכה שמנת שמשדרגת את הסלט מאוד והופכת אותו לסלט ממכר.
  • רצוי להשתמש בעגבניות בשלות ואדומות, אם אין לכם כאלה, תמיד תוכלו לשדרג את הסלט בעזרת עגבניות שרי מתוקות.

סלט קפרזה

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא אוכל איטלקי