נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מתכון להכנת ליגוויני ברוטב מרווה ושמן זית

לינגוויני ברוטב מרווה ושמן זית

פסטה היא אחד מהמאכלים הכי פופולריים בעולם ובישראל בפרט. פסטה מלווה אותנו כבר מגיל מאוד צעיר, כאשר היינו צעירים יותר היינו נהנים מספגטי ברוטב עגבניות, כאשר מעט התבגרנו התחלנו לשלב פסטה עם שמנת, או פסטת רוזה ועם הזמן נפתחנו לטעמים חדשים וסגנונות של פסטה. פסטה היא מאכל שלרוב כולם אוהבים והיא מתאימה גם לארוחת צהרים וגם לארוחת ערב רומנטית לאור נרות. גם לילדים וגם למבוגרים, אז מה הפלא שאנחנו כל כך מכורים לפסטה? הנה מתכון מרענן ומעולה לפסטה ליגוויני ברוטב מרווה ושמן זית.

 

מצרכים לפסטה טרייה:

  • 2 כוסות קמח סמולינה
  • בין 1/2 ל2/3 כוס מים
  • חצי כפית מלח דק או פחות

 

לרוטב:

  • חצי כוס שמן זית משובח
  • 2 כפות ממי בישול הפסטה
  • 20 עלי מרווה (רק עלים ללא גבעול)
  • 2 שיני שום טרי פרוסות דק
  • מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם
  • 1 כפית גרידת לימון
  • אופציונלי: מעט צנוברים קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את בצק הפסטה: על גבי משטח עבודה נקי עורמים את הקמח והמלח ויוצרים שקע במרכזו. אל תוך השקע מתחילים לשפוך מים, מעט כל פעם ומפילים את הקמח פנימה. לשים עד ליצירת בצק קשה ואחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. (או לחלופין לשים במיקסר).
  2. כדי להתחיל לפתוח את הפסטה מומלץ להשתמש במכונת פסטה ידנית ופשוטה. כל פעם פותחים את הבצק ומעלים מספר במכונה עד שמגיעים לעובי הרצוי. קחו בחשבון שבבישול הבצק מתנפח מעט, כמו תהליך שקורה בפסטה יבשה. מבשלים את הפסטה עד שהיא צפה על פני המים, מסננים ומניחים בצד. מערבבים מעט שמן זית פנימה כדי שלא תדבק לנו.
  3. מכינים מיד את הרוטב: במחבת רחבה מחממים שמן זית, שום ומרווה עד שהשום מזהיב מעט והמרווה מעט חרוכה. (זה נותן טעם מעושן וארומה נהדרת).
  4.  מוסיפים 2-3 כפות ממי הפסטה ומסובבים מעט את המחבת עד ליצירה של איחוד בין השמן למים. לאחר 2 דקות מתבלים במלח ופלפל.
  5. מוסיפים את הפסטה המבושלת פנימה ומקפיצים בערך כדקה שתיים יחד עד שהפסטה עטופה כולה ברוטב.

 

דגשים וטיפים חשובים:

  • ניתן להשתמש גם בפסטה יבשה קנויה. במקרה זה בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן ועברו ישר להכנת הרוטב. מומלץ להשתמש בפסטות יבשות איכותיות מאיטליה.
  • במקרה ורוצים להכין פסטה טרייה ואין לכם מכונת פסטה, ניתן לרדד את הבצק עם מארוך ולחתוך את רצועות הפסטה לחתיכות דקות ומיד להכניס לסיר מים.
  • רוצים לשדרג? תוכלו להוסיף לרוטב זיתי קלמטה, עגבניות שרי, כרישה, פרוסות ארטישוק, צלפים וכל מה שאתם אוהבים.
  • התאימו את כמות הפסטה שאתם מכניסים לרוטב כדי שהיא לא תצא יבשה מידי או תפלה. שימו לב לכמות הפסטה שאתם מוסיפים ובמידת הצורך הכינו עוד רוטב.
  • בהגשה ניתן לגרד פרמז׳ן או פוקרינו, מוסיף מליחות וטעם נפלא לפסטה.
  • ניתן להוסיף חמאה מלבד השמן זית, זה יוסיף עוד מרקם של טעם.

בתאבון!!!

לינגוויני ברוטב מרווה ושמן זית

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא אוכל איטלקי
סלט קפרזה
מתכון להכנת סלט קפרזה מפנק

סלט קפרזה האיטלקי כבש את ישראל בסערה והפך להיות אחת מהמנות הפופולריות בתפריט הסלטים. מתכון שמכין עגבניות מתקתקות, עלי