נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מתכון להכנת לחם מחמצת עם זיתים

מתכון להכנת לחם מחמצת עם זיתים

לחם הוא אחד מהמאכלים שהכי קשה לעמוד בפניו ובפני הריח שלו. אם אתם חובבי אפייה ולחמים וגם לחמים עם זיתים, מצאנו עבורכם את המתכון המושלם והמדויק להכנה של לחם מחמצת מעולה עם זיתים. מתכון ארוך – ששווה כל רגע!

 

מצרכים להתחלה:

ליום הראשון:

  • 100 גרם צימוקים שחורים עדיף אורגניים
  • חצי כוס קמח מלא
  • חצי כפית דבש

ליום השני:

  • חצי כפית דבש
  • חצי כוס קמח רגיל

ליום השלישי:

  • כוס קמח לבן

ליום הרביעי:

  • כוס קמח לבן

ליום החמישי:

  • 2 כוסות קמח לבן

 

יום ראשון:

  • משרים 100 צימוקים שחורים בכוס מים חמימים לחצי שעה. לאחר מכן מסננים את המים, חצי זורקים וחצי שומרים.
  • לשים בקערה קטנה חצי כוס קמח מלא, חצי כוס מי צימוקים וחצי כפית גבש.
  • מכסים ומתפיחים ל-24 שעות.

יום שני:

  • מוסיפים לקערה חצי כוס קמח לבן, חצי כפית דבש ושליש כוס מים פושרים.
  • מערבבים לעיסה אחידה מכסים ומתפיחים ל-24 שעות.

יום שלישי:

  • מוסיפים 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח לבן.
  • מערבבים מכסים ומתפיחים ל-24 שעות.

יום רביעי:

  • מערבבים את העיסה ושופכים חצי ממנה לכלי אחר (את החצי ניתן לתת למישהו אחר, או לזרוק לפח)
  • לחצי שנשאר מוסיפים 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח לבן. מערבבים מכסים ומתפיחים ל-24 שעות.

יום חמישי ואחרון:

השאור תוסס ובעל ריח חמצמץ.

  •  מערבבים עם העיסה ומוסיפים לה שתי כוסות קמח לבן וכוס וחצי מים. מערבבים ומשהים למנוחה של 24 שעות.
  • מעבירים לכלי איטום ומכניסים למקרר.

הכנת הלחם

מצרכים לבצק מקדים:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 200 גרם שאור (הבלילה שלנו)
  • 120 מ״ל מים

בצק הלחם:

  • 600 גרם קמח לבן
  • 400 מ״ל מים
  • כפית סוכר
  • 1.5 כפיות מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • כוס זיתים שחורים מגולענים

אופן ההכנה:

הבצק המקדים:

  • מערבבים בקערה את כל המצרכים, מכסים בניילון ומניחים 8 שעות בטמפרטורת החדר.

בצק הלחם:

  • לשים בקערת המיקסר את הקמח, הבצק המקדים והסוכר. מתחילים ללוש ומוסיפים תוך כדי את המים. לשים 5 דקות. הבצק צריך להיות מאוד דביק אבל גמיש ולא נוזלי. אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.
  • מוסיפים זיתים ושמן זית ולשים עוד 2- 3 דקות עד איחוד.
  • מעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית ושמים לילה במקרר
  • למחרת להוציא מהמקרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר 3- 4 שעות עד שהבצק תופח
  • לקמח משטח עבודה, להוציא בזהירות מהקערה, לחלק לשני חלקים שווים ולגלגל מעט בקמח
  • לעצב את הבצק לאיזו צורה שרוצים
  • בעזרת סכין חדה או מספריים חורצים חריצים לאורך הלחם.
  • מתפיחים עוד שעתיים.
  • מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
  • אופים את הלחם כחצי שעה עד שהוא מתחיל להזהיב.
  • מברישים את הלחם במים מהברז וממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד שהלחם שחום והקרום שלו נעשה נוקשה.

בתאבון!!!

מתכון להכנת לחם מחמצת עם זיתים

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא המאפייה