נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מתכון להכנת בורקס טורקי בטעמים שונים

בורק טורקי בטעמים שונים

אם בעבר היינו צריכים להיות באותה העדה על מנת להנות מהמאכלים המצוינת שלה, כיום כל אחד יכול להכין מאכלי עדות מעולים לא משנה מה העדה שלו. כיום יש כל כך הרבה מתכונים ברשת למאכלים הטובים ביותר. בורקס טורקי הוא אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר. הוא חם, טעים ומנחם ואם הוא עשוי בצורה טובה, הוא יכול אפילו להפוך לממכר.

 

בורקס טורקי – ממכר וטעים

בורקס טורקי הוא לגמרי יכול להיות הכוכב החדש של המטבח שלכם, גם עבור אלה שנראה להם מאוד מאיים להכין בורקס לבדם. את הבורקס תוכלו להכין במגוון אופציות למילוי ואפילו תוכלו להקפיא אותו, ולשלוף אותו מהמקפיא ישר לתנור כאשר תרצו בורקס טרי וחם.

 

בורקס טורקי

מתכון ל-12 בורקסים גדולים

 

מצרכים לבצק:

  • ק״ג קמח פיצה או קמח איטלקי
  • 2 כפות סוכר
  • 600 מ״ל מים
  • 2 כפות חומץ
  • 3 כפות שמן זית איכותי / שמן צימחי
  • כף מלח

 

מצרכים למלית:

  • 250 גרם גבינת שמנת 16% / ריקוטה / קרם פרש
  • 200 גרם גבינה צהובה / מוצרלה מגורדת
  • 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • ביצה גודל L

 

מצרכים נוספים:

  • אם רוצים במילוי תפו״א או תרד – לבשל 5 תפוחי אדמה עם מלח עד ריכוך / קופסאת תרד מבושלת
  • חצי כוס שמן לכיסוי הכדורים
  • ביצה טרופה עם קורט מלח
  • שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מלית: מערבבים בקערה את כל החומרים עד למסה אחידה.
  2. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומערבבים עם כף.
  3. מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה את החומץ, שמן ולשים עוד 8 דקות על מהירות נמוכה-בינונית.
  4. דקה לפני סיום, מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות הלישה.
  5. מוצאים את הבצק מקערת המיקסר ויוצרים כדור.
  6. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים, כל כדור מחולק במשקל 140 גרם
  7. שופכים את השמן על מגש או כלי גדול, לאחר מכן מכדררים כדורים יפים ומתוחים, מצפים אותם בשמן עד שהם מוצפים ונותנים להם לנוח.
  8. הכדורים צריכים לנוח בשמן כשעה במקרר.
  9. בינתיים, מחממים תנור בחום של 220 מעלות על מצב טורבו.
  10. פותחים את הכדורים בעדינות לצורת עיגול ודואגים שמשטח העבודה שלנו יהיה משומן היטב. מבצעים פתיחה ראשונית עד שהבצק מאפשר זאת ולא נקרע. לאחר מכן ממשיכים לפתיחה על ידי הרמה ומתיחה של הבצק.
  11. פותים את הבצק עד כמה שאפשר והכי דק שאפשר. אל תיבהלו אם נוצרים קרעים קטנים, זה בסדר.
  12. שמים פס מהמלית שלנו ומגלגלים לרולדה הדוקה. יוצרים את האות u ולאחר מכן מכניסים ומקפלים את הקצוות של הבצק פנימה.
  13. מברישים עם ביצה ומפרזים לאחר מכן את השומשום.
  14. מכניסים את הבורקס לתנור שחומם מראש, על 220 מעלות ל-20 דקות עד שהבורקס משחים יפה. שימו לב גם לתחתית של הבורקס.
  15. חותכים ביצה קשה, מגרדים עגבנייה טרייה לצד מלפפונים חמוצים וזוללים. בתאבון!!!

בורק טורקי בטעמים שונים

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא המאפייה