נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

2 קינוחים שניתן להכין מליקר שוקולד

ליקר שוקולד

לכל אחד מאתנו יש בבית בקבוק של ליקר שוקולד שמחכה שנעשה בו שימוש. הגענו למסקנה הזו לאחר שביקרנו בבתים של חברים וגילינו שזו תופעה ידועה. החלטנו לעשות מעשה ולהוציא לאור מדריך שיעודד את השימוש בליקר שממתין לכם בסבלנות על המדף. הישארו כאן ותגלו שהוא יוכל לשמש אתכם להגשת קינוחים מושחתים לאורחים.

 

קינוח מספר 1 – פנקייק שוקולד

אי אפשר להעלות מדריך שמתמקד בליקר שוקולד מבלי להציע לכם להכין פנקייק שוקולד מפנק שיצריך מכם 30 דקות של הכנה. נציג כעת את המצרכים שיאפשרו להכין את הבלילה ונציין שתוכלו להפיק ממנה כ – 14 פנקייקים בממוצע:

  • 2 ביצים  גדולות
  • 1 כוס חלב
  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
  • 2 כפיות קקאו
  • 2 כפות ליקר שוקולד

פנקייק שוקולד

איך מכינים את הפנקייק?

המתכון לפנקייק מושלם מתחיל בצ'ייסר של ליקר שוקולד  להעלאת המורל. לאחר שתלגמו את השלוק, תוכלו להתחיל בערבוב הביצים, הסוכר, הליקר והחלב. לאחר שתקבלו נוזל אחיד, תוכלו להוסיף את הקקאו והקמח. שימו לב שאתם מערבבים היטב, עד שלא נותרים גושים.

בשלב הבא תצטרכו לחמם מחבת (עדיף להשתמש במחבת טפלון איכותית) עם קוביית חמאה. הזמן המתאים ביותר להעביר את הבלילה למחבת הוא ברגע שהחמאה נמסה לחלוטין. לאחר שתעשו זאת, תוכלו ליישם את השלבים הבאים:

  1. קחו ספל ותמלאו שליש ממנו בבלילת הפנקייק
  2. העבירו את הבלילה למחבת
  3. תטגנו את הפנקייק למשך דקה ותהפכו אותו לדקה נוספת

אם תרצו להעשיר את בשוקולד, תוכלו להזליף מעליו 2 כמות נדיבה של ליקר שוקולד.

 

קינוח מספר 2 – פרליני שוקולד ממכרים ומשכרים

הקינוח הנוכחי מתאים לחובבי השוקולד המשכר. אם אתם רוצים ליהנות משוקולד איכותי שתכינו במו ידיכם, תצטרכו להכין מראש את המרכיבים הבאים:

  • ליקר שוקולד איכותי
  • חבילת שוקולד מריר

עליכם לשבור את קוביות השוקולד לתוך קערה ולהמיס אותם באמצעות בן מארי או בתוך המיקרוגל. שימו לב שאתם עושים זאת בזהירות, כדי שהשוקולד לא יישרף. מומלץ להמתין שהשוקולד יימס לחלוטין ויגיע לטמפרטורת החדר. כשזה יקרה, תצטרכו להוסיף 3 – 4 כפות של ליקר שוקולד ולערבב היטב.

 

כך תכינו את הפרלינים המושלמים

בשלב זה אתם צפויים לאחוז בקערת שוקולד עם ריח משכר של אלכוהול. אם כך, זה הזמן להכין את תבנית השוקולד האהובה עליכם. אתם יכולים לבחור בתבנית בצורת קונוסים, ריבועים, משבצות או כל דבר אחר שעולה בראשכם. תזליפו את השוקולד בזהירות לתוך התבנית ותקררו אותו למשך שעתיים. לאחר מכן, תוכלו להוציא את הפרלינים מהתבנית, לפזר עליהם מעט אבקת קקאו ולהציע לאורחים.

 

השורה התחתונה

הגיע הזמן להוריד את ליקר השוקולד מהמדף. שכן, כעת יש בידיכם 2 מתכונים מושלמים שיאפשרו להכין קינוח מתוק ומשכר בקלות. נאחל בהזדמנות זו שתבחרו בקינוח הנכון עבורכם ושיהיה בתיאבון!

ליקר שוקולד

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא אוכל