נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

מה חובה לשים בקבב כדי שייצא טעים ועסיסי

הקבב טעים ועסיסי

רבים מאיתנו כל כך אוהבים קבב, שלפעמים פוחדים ״לקלקל״ אותו לגרום לו להתייבש. לכן, הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו פשוט נמנעים מכך וקונים קבב מוכן. למעשה אין באמת סיבה טובה לכך, מכיוון שבעזרת המרכיבים הנכונים, אפשר להכין קבב שלא יתייבש ויישאר עסיסי וטעים כל כך שכל הטועמים ידרשו ממכם להכין בכל פעם שמדליקים מנגל. 

 

הסוד לקבב המושלם

קודם כל, חשוב לומר ולהרים את הביטחון קצת, שגם אם בעבר הקבב התייבש לכם ולא יצא כמו שהייתם רוצים, אין סיבה להרים ידיים. עם כל הכבוד לכנפיים בצ׳ילי, פרגיות בסגנונות שונים, קבב הוא מלך המנגל הבלתי המעורער וצריך לתת לו את המקום הראוי לו במנגל.

הסוד לקבב המושלם מתחיל בבשר שלו, שילבו של בשר ושומן ביחד הוא הפתרון לבעיית ההתייבשות שמתרחשת במטבחים שונים ברחבי ישראל. כל מה שקבב צריך הוא שתוסיפו לו שומן, פטרוזיליה, תבלינים והוא מוכן לזלילה. מצאנו את המתכון המושלם לקבב שלא תצליחו להאמין איך תמיד זה היה כל-כך פשוט.

זמן עבודה: 15 דקות  |   כמות: 12-14 קבבים

 

מצרכים:

  • 800 גרם בשר טלה טחון
  • 200 גרם שומן כבש טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה (רמת הקיצוץ לפי טעם אישי)
  • 5 שיני שום גדולות וטריות
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית כמון

 

הוראות ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר עם השומן כך שהבשר והשומן יהיו אחידים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הבצלים הקצוצים, הפטרוזיליה, השום, מלח, שמן זית, פלפל והכמון.
  3. מחברים בין שני הקערות ולשים עם הידיים היטב, כך שכל המרכיבים יתאחדו בצורה הטובה ביותר ותיווצר לכם עיסה אחידה.
  4. מכסים את הקערה ומכניסים אותה למקרר ונותנים לה לנוח ל-10 דקות.
  5. מוצאים את הקערה מהמקרר ומרטיבים את הידיים. עם הידיים יוצרים קציצות מאורכות, או עגולות, או מחדירים אל הקציצה שיפוד. (השיפוד הוא לגמרי רשות ואתם לא חייבים, ניתן גם להניח את הקציצות כמו שהן על המנגל).
  6. מחממים את המנגל וצולים מכל צד בין 3-4 דקות, עד שרואים את סימני החריכה בקבב. לאחר הצלייה מומלץ להמתין כ-3 דקות ולהגיש.

 

טיפים קטנים שיעשו אותכם גדולים

  • לושו – לא להתעצל ולהזניח את החלק הזה. הוא מאוד חשוב להצלחת הקבב שלכם.
  • צלייה – צלו את הקבב לא יותר מ-3 דקות בכל צד. חשוב לצלות את הקבב על להבה גבוהה ולזמן קצר, זה עוזר לשמור עליו עסיסי וצלוי היטב מבחוץ.
  • השיפוד – השיפוד אינו בגדר חובה, אך הוא יסייע לכם להפוך את הקבב בצורה הטובה ביותר. השיפוד גם עוזר לשמור על כל נוזלי הקבב בפנים. אם אין לכם שיפוד, או אתם מעדיפים ללא, הפכו את הקבב בעזרת מלקחיים ולא בעזרת מזלג.

בתאבון!!!

הקבב טעים ועסיסי

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בשרים ועופות