נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.

מתכון להכנת צ׳יפס בטטה מפנק

צ'יפס בטטה

צ׳יפס בטטה הפך להיות מאוד פופולרי בשנים האחרונות. יותר ויותר אנשים מזמינים צ׳יפס בטטה מאשר צ׳יפס שעשוי מתפוחי אדמה. בטטה היא מתקתקה ובעלת מרקם מעולה, אם יודעים איך להשתמש בה ולהפוך אותו לצ׳יפס, היא הופכת להיות הדבר הכי ממכר שאפשר להכניס לפה. אם הדבר ניסיתם להכין צ׳יפס בטטה, אך לא הצלחתם להגיע לרמת הקריספ כמו במסעדה, מצאנו את המתכון שיפתור לכם את הבעיה.

 

תחליף מעולה לצ׳יפס תפוחי אדמה

גם אם אתם עדיין אוהבים מאוד צ׳יפס שעשוי מתפוחי אדמה, צ׳יפס בטטה הוא אחלה גיוון לארוחת הצהריים שלכם. גם אם בעבר ניסיתם לאכול פירה בטטה, או בטטה מבושלת, צ׳יפס בטטה הוא אחר מכל מה שחשבתם שבטטה יכולה להיות. בטטה היא מתקתקה, אך לא מתוקה מידי והיא יכולה להיות גם תחליף תזונתי מצוין עבור כל המשפחה.

לא השתכנעתם מספיק להחליף את הצ׳יפס תפוחי אדמה? אז הנה עוד כמה סיבות: ב-100 גרם בטטה יש 21 83 קלוריות לעומת 130 קלוריות שיש ב-100 גרם תפוחי אדמה. תפוח אדמה מכיל ברובו בעיקר פחמימות ואין לו ערכים תזונתיים גבוהים מידי. לעומת זאת, בטטה עשירה במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים – כך שגם אם היא מטוגנת, היא עדיין עדיפה על תפוח אדמה. צבעה של הבטטה מעיד על כך שהיא עשירה בבטא קרטן, אשלגן, סידן וויטמין c. אז למה אתם מחכים? רוצו להכין!

 

מצרכים:

  • 4 בטטות גדולות 
  • 2 כפות גדושות שמן זית

 

תערובת תבלינים:

  • 1/4 כוס שמן זית 
  • 2 שיני שום כתוש 
  • 3 כפות סילאן 
  • 1/2 כפית ששבי צ׳ילי (אפשר גם לוותר או לשים יותר אם אוהבים חריף)
  • 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת (או פפריקה מתוקה)
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
  2. קולפים את הבטטות. חותכים את הבטטות לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. שוטפים את צ’יפס הבטטות היטב, תחת מים זורמים, ומניחים על מגבת יבשה ומייבשים את הצ’יפס. חשוב להוציא מהם את הנוזל, זה קריטי לכך שהם יצאו קריספיים.
  3. מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד ומכניסים לשקית יחד עם הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות. אם אתם לא מתכוונים לאכול מיד – ניתן להכניס את השקית בשלב הזה למקרר ולהוציא בסמוך לארוחה.
  4. מצפים תבניות תנור בנייר אפיה ומניחים את הצ’יפס על התבניות במרווחים של בערך 1/2 ס”מ.
  5. אופים כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הצ’יפסים בעזרת מלקחיים לצד הלא אפוי ומחזירים לעוד 15 דקות אפיה.

 

טיפים והערות:

  • תוכלו לשחק עם התבלינים ולהחליף או להוסיף תבלינים אחרים שאתם אוהבים – זה יצא נהדר גם בווריאציה אחרת של תבלינים. 
  • גבינה מגוררת מעל יכולה להוסיף טעם נפלא וגם לשדרג את הצ׳יפס. גם קליפת לימון מגוררת תוסיף ארומה נהדרת. 

בתאבון!!!

צ'יפס בטטה

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא תוספות