נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.

מתכון להכנת פתיתים עם בצל וגזר 

פתיתים עם בצל וגזר

פתיתים מזכיר להרבה מאיתנו טעם של ילדות, לא משנה באיזה עיר הם גדלו. פתיתים הם תוספת נפלאה לארוחת הצהריים שלנו ושל הילדים שלנו, מכיוון שהם מאוד פשוטים להכנה וגם אפשר להוסיף להם תוספות של ירק שיהיו פחות מורגשים גם לילדים שבנינו. אם אתם רוצים להוסיף ירקות לתפריט שלכם או לתפריט של הילדים שלכם (וילדים לא תמיד חובבים גדולים של ירקות) פתיתים עם גזר ובצל הם פתרון נפלא לתוספת לארוחת הצהריים של כל המשפחה.

 

פתיתים – קלים להכנה

פתיתים הם אחד מהמאכלים הכי קלים להכנה. הם מצריכים פתיתים, תבלינים ומים חמים וקצת יכולות ערבוב. למעשה, פתיתים הפכו להיות פופולריים בעקבות הקלות של ההכנה שלהם והנגישות שלהם להכנת ארוחת צהרים מהירה לכל המשפחה. להבדיל מפסטה, פירה ואורז, הם לא מצריכים זמן עבודה רב והם נגישים לרוב האוכלוסייה שגם לא מבלה את רוב השעות שלה במטבח.

בעזרת גרור הגזר בפומפייה וטיגון הבצל, תוכלו כמעט ״לעבוד״ על כולם ולגרום להם לאכול תוספת בריאה של ויטמינים וירקות אפילו מבלי שישמו לב לכך, ובדקנו, אף אחד כמעט לא שם לב לגזר או הבצל שבסה״כ הוסיפו טעם נהדר. מעבר לכך, פתיתים הם מאכל שילדים תמיד אוהבים לקבל, בעיקר אם מגישים להם עם תוספת אהובה כמו שניצל לצד קטשופ ומיונז. בעזרת מעט עבודה ובזמן עבודה קצר, גם אם אתם עמוסים מאוד בעבודה, תוכלו להכין לעצמכם ולכל המשפחה תוספת חמה לארוחת הצהריים.

 

מצרכים:

  • 1 חבילת פתיתים (איזה שאוהבים) – 500 גרם
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים מגורדים על פומפיה דקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כף מרק עוף (לא חובה אבל מוסיף)
  • 4 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  • יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל שחום.
  • לאחר שהבצל משחים מוסיפים את הגזר מערבבים ומטגנים הכל ביחד עוד כחמש דקות.
  • בשלב הזה זה הופך לצבע כתום.
  • מוסיפים את הפתיתים ומטגנים את הפתיתים עם הבצל והגזר.
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל ביחד.
  • מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.
  • מבשלים עד שהפתיתים מוכנים והמים הסתיימו בסיר, במידת הצורך והפתיתים לא מספיק רכים, או הגזר והבצל, מוסיפים בהדרגה מים רותחים ומבשלים עוד.
  • אחרי שהפתיתים מוכנים, מערבבים עם מזלג כדי לפורר את הפתיתים וככה יש לנו פתיתים אחדים, מושלמים לא נדבקים.

 

אופציות לשדרוג:

  • ניתן להוסיף לתבשיל גם נקניקיות ולעשות תבשיל נקניקיות עם פתיתים בסיר אחד. במקרה כזה הנקניקיות מתנפחות וחשוב להוסיף עוד מים כדי שהכל יתבשל בצורה אחידה. מתחילים בטיגון הנקניקיות ולאחר מכן מוסיפים את הגזר הבצל ובהמשך את הפתיתים.
  • חשוב לבשל על אש קטנה כדי שהפתיתים לא ישרפו והם יוכלו להתרכך כמו שצריך.
  • תוכלו להוסיף גם קישוא או זוקיני מגורד בדיוק לפי כמות הגזר.

בתאבון!!

פתיתים עם בצל וגזר

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא תוספות