נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.

מתכון להכנת סמבוסק ממולא בטעמים שונים

סמבוסק ממולא בטעמים שונים

אם אתם לא מצליחים לעמוד בפני הריח המטורף של האפייה ואתם רוצים לבשם את הבית שלכם בריח של מאפים, המתכון הזה יהפוך להיות מאוד פופולרי עבורכם. סמבוסק הוא אחד מהמאפים האהובים ביותר על משפחות רבות בישראל. מצאנו עבורכם מתכון שאפשר להכין בקלי קלות בבית, מבלי התפחה ארוכה ושלבים מסובכים מידי.

 

סמבסוק פריך לכל המשפחה

סמבסוק מאוד פופולרי בישראל, אך לא פעם ולא פעמיים חובבי הסמבוסק מתאכזבים מהמאפה כאשר הם קונים אותו ממאפייה השכונתית. לעיתים המאפה הוא לא עסיסי, קראנצ׳י חם וטעים כמו שהם מפנטזים. בתקופת הקורונה, יותר ויותר אנשים התחילו לבשל ולאפות בבית וכך פיתחו לעצמם יכולת של בישול ואפייה, אפילו יכולות שהם לא בטוחים שהיו להם.

הניסוי גרם להם להרגיש שאפייה יכולה להיות פשוטה ולא מורכבת כפי שחשבו בעבר ובעזרת כמה מצרכים פשוטים אפשר לבשל ולאפות ארוחות ומאפים מהסרטים! הנה מתכון לסמבוסק לאפות יחד עם כל המשפחה.

 

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • מים (550 מ"ל)

 

לרוטב:

  • 1 בצל (קצוץ במעבד מזון)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 2 קופסאות עגבניות קצוצות – כל אחת 500 גרם
  • 1 כפית אורגנו (יבש/טרי)
  • 4 כפית כפות שמן
  • מלח פלפל (לפי הטעם)
  • גבינה צהובה/בולגרית (לפי הטעם)
  • זיתים (לפי הטעם)

 

לציפוי:

  • 2 כפות סילאן (טבעי)
  • שומשום/פרג (100 גרם)

 

אופן ההכנה:

קודם כל נחמם תנור לחום של 200 מעלות למצב טורבו.

 

הכנת הבצק:

  • נניח בקערת המיקסר את השמרים, סוכר, והמים. נערבב ונשפוך את הקמח.
  • נוסיף שמן ומלח ונלוש במשך 10 דקות עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.
  • נשמן את הקערה ונתפיח שעה עד הכפלת נפח.
  • נחלק את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד.
  • נכסה אותם וניתן להם לנוח כרבע שעה.
  • בעזרת מערוך נרדד את הכדור לעיגול דק.

 

הכנת הרוטב:

  • נסנן את העגבניות הקצוצות במסננת צפופה עד שכל הנוזלים יוצאים.
  • בסיר נניח את הבצל והשום והשמן. נטגן עד הזהבה קלה ונוסיף את העגבניות המסוננות.
  • נתבל באורגנו, מלח, ופלפל. נבשל כ-20 דקות. ואז נצנן.

 

הציפוי:

  • נניח רוטב במרכז, גבינות וזיתים, פטריות, בולגרית וכל מה שאתם אוהבים.
  •  אפשר גם לבשל תפוח אדמה, למערוך אותו לפירה, להוסיף מלח ושום גבישי ולעשות סמבוסק תפוחי אדמה.
  • לאחר מכן נסגור לחצי עיגול ונהדק קצוות בעזרת מזלג.
  • נטבול במים המהולים בסילאן ולאחר מכן בשומשום. כך עושים עם כל אחד מהסמבוסקים.
  • נניח אותם בתבנית ונתפיח שוב כרבע שעה. אחרי זאת נאפה עד הזהבה של הסמבוסק.

 

טיפים:

  • ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן.
  • השומשום ידבק לכם גם ללא ביצה, רק עם מים.
  • אם אין לכם איך למדוד את המים במ״ל, 550 מ״ל שווה ל2 ו-3/4 כוסות חד פעמי לשתייה חמה בגודל סטנדרטי.

בתאבון!!

סמבוסק ממולא בטעמים שונים

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא המאפייה