מג׳דרה היא מנה איכותית, בריאה, בעלת מרכיבים חשובים מאוד לתזונה היומיומית שלנו אך מעל הכל – מדובר על מנה טעימה ומטריפה! מג׳דרה היא מנה קלה להכנה ולא לוקח הרבה זמן להכין אותה. המג׳דרה מורכבת מאורז, עדשים שחורות והרבה בצל מטוגן. למג׳דרה יש ערכים תזונתיים מעולים מכיוון שהיא מכילה בתוכה חלבון, פחמימה וגם ירק (אומנם שרוף, אך עדיין ירק) למרות שתמיד תוכלו לחתוך לכם סלט טרי ליד. אז הכינו את הממחטות, והתחילו בחיתוך הבצלים למג׳דרה הכי טובה שתכינו!
הבצל המטוגן
ייתכן והכנת מג׳דרה עלולה להראות לכם מורכבת ומסובכת, אך מדובר במרכיבים דיי פשוטים ובהכנה פשוטה. המג׳דרה בעיקר מורכבת מבצל, עדשים ואורז. העדשים צריכות להיות עדשים שחורות, מומלץ להשתמש בעדשים מסוג זן פלא, שהן העדשים במרקם הטוב והטעים ביותר שתוכלו להשתמש בו.
לאורז, לרוב מומלץ להשתמש באורז בסמטי אך זה יעבוד לכם נהדר גם עם אורז יסמין. האורז והעדשים הם המרכיב העיקרי של המנה, אך הכוכב העיקרי למקרה שלא ידעתם הוא לגמרי הבצל המטוגן. למעשה, ככל שיהיה לכם יותר בצל מטוגן כך המג׳דרה שלכם תהיה יותר טעימה!
מצרכים
מתכון ל-6 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 6 בצלים גדולים (לא, זה לא יותר מדי)
- 1 כף סוכר
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 1 כוס עדשים שחורות (לא שטופות)
- 4 כוסות מים
- 1 כף מלח
- 1 כף כמון
אופן ההכנה:
- שמים את העדשים והמים בסיר האורז ומשרים למשך שעה. מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומערבבים היטב. מפעילים את הסיר.
- מטגנים את הבצלים במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
- כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הבצלים עם השמן של הטיגון.
- משרים את העדשים כ-40 דקות ב-4 כוסות מים.
- מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה נוספת.
- מוציאים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. מקפידים להשאיר את השמן בסיר.
- מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר שבו טיגנו את הבצל.
- מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים כ-20 דקות. אחרי הבישול מחכים עוד 10 דקות עם מכסה.
- מוסיפים את הבצל מהקערה ומערבבים.
שדרוגים והערות:
- חשוב וקריטי: כפי שכבר הזכרנו, הכוכב האמיתי של המג׳דרה הוא הבצל. אל תשימו פחות מ-2 בצלים, גם אם סיימתם את כל הטישו במטבח, העיניים ממש צורבות וזה פשוט נראה לכם הרבה מידי. קרמלו והשקיעו בבצל בסבלנות עד שהוא יתקרמל לכם. אומנם יכול לקחת מעט זמן, אבל זה משדרג מאוד.
- אם אתם אוהבים תוכלו לשדרג מעל עם צנוברים קלויים או פטרוזיליה קצוצה.
- אגוז מוסקט יכול גם לשדרג אם אתם מחבבים אותו.
- יש אפשרות להכין את המג׳דרה עם בורגול או קינואה, שלבי ההכנה יהיו זהים.
בתאבון!!