מחפשים מתכונים מגניבים לסוכות שיעיפול לאושפזין שלכם את הסכך? להלן שלושה מתכונים מדהימים שיהפכו את האירוח בסוכה אצלכם לחגיגה של טעמים וצבעים בדיוק כפי שאתם אוהבים. להלן שלושה מתכונים צמחוניים ובשריים ערבים לחיך וטעימים כדי שהסוכה שלכם תהיה עשירה בטעם ועשירה בריח כאתרוג ומלאה באורחים כל ימות החג, כדי שבחג הזה תקצרו מחמאות מדופן לדופן בסוכה.
שלושה מתכונים מנצחים לארוחה בסוכה
סוכות הינו חג המסמל את הימים שבהם ישבו בני ישראל בדרכם במדבר בסוכות שהצלו עליהן וסיפקו את כל צרכיהם במדבר. החג מתאפיין באירוח לבבי וחם של כל מי שמעוניין ובארבעת המינים שמייצגים את עם ישראל כבעל טעם ובעל ריח ( בעל תורה ובעל דרך ארץ, או מעשים טובים ). מאחר ונהוג לאכול בסוכה מומלץ להכין מראש מטעמים המתאימים לשם כך.
ניתן לאכול בסוכה כל מאכל שתרצו עם דגש על רימון, תמר ופירות הדר המציינים את הטעם המתוק של החג, דגנים כגון לחם, חלה או לחמניות מתוקות המסמלים את עושרה של הארץ ובשר לזכר הקרבות הקורבן בבית המקדש ( חג הסוכות היה אחד משלושת הרגלים שבו כל בית ישראל היה עולה לירושלים להקריב קורבן ) וזה בסדר גמור גם לאכול ארוחות צמחוניות ועשירות בטעם ובניחוח.
להלן שלושה מתכונים לסוכות שיקצרו מחמאות בקלות רבה, ויהפכו את החג לחגיגה של אירוח ושמחה:
שיפודי ירקות בגריל
זוקיני חתוך לפרוסות עבות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
פלפל צהוב, חתוך לקוביות
בצל אדום חתוך לקוביות
שמונה עגבניות שרי
שמונה שיפודי עץ שהושרו במים למשך 30 דקות
שתי כפות שמן זית
כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל לפי הטעם
מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה, זורקים בקערה גדולה את הקישואים, הפלפלים, הבצל האדום ועגבניות השרי עם שמן זית, אורגנו מיובש, מלח ופלפל. משחילים את הירקות על שיפודי העץ המושרים לסירוגין בין הירקות השונים. צולים את שיפודי הירקות כ-10-12 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהירקות רכים ומעט חרוכים, מוציאים מהגריל ומגישים חם.
סלט חומוס עם עשבי תיבול
כוס גרגירי חומוס מבושלים
מלפפון חתוך לקוביות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
רבע כוס בצל אדום, קצוץ דק
רבע כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
רבע כוס נענע טרייה, קצוצה
מיץ מלימון אחד
שתי כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
מערבבים בקערה גדולה את גרגירי החומוס, המלפפון, הפלפל האדום, הבצל האדום, הפטרוזיליה והנענע. טורפים בקערה קטנה את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על סלט החומוס. נותנים לסלט לשרות במיצים לפחות 30 דקות לפני ההגשה, ומגישים את סלט החומוס מצונן.
סלמון מזוגג בדבש
ארבעה נתחי פילה סלמון
שלוש כפות דבש
שתי כפות רוטב סויה
שתי כפות חרדל דיז'ון
שתי שיני שום, קצוצות
כפית ג'ינג'ר מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם
שמיר טרי לקישוט (לא חובה)
מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. טורפים בקערה קטנה את הדבש, רוטב הסויה, חרדל דיז'ון, שום טחון, ג'ינג'ר מגורר, מלח ופלפל. מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את זיגוג הדבש על פילה הסלמון ומכסים אותם בצורה אחידה. אופים את נתחי הסלמון בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות או עד שהוא מוכן. מקשטים בשמיר טרי, אם רוצים, ומגישים חם.