גלידה. לא צריך לומר הרבה יותר. בכל מזג אוויר, בכל הזדמנות חגיגית או פחות, בכל גיל ובכל שעה, גלידה היא תשובה נכונה. אם אתם קלאסיים, כנראה תקנו את הגלידה בסופר. אם אתם מפנקים, תקנו קופסת גלידה בגלידרייה הסמוכה. במקרה שאתם מפנקים ומשקיעים במיוחד, תכינו גביעי גלידה בבית. נשמע מורכב עד בלתי אפשרי, אבל אחרי שתנסו, לא תרצו לקנות גביעי גלידה.
גלידה וישראליים
הגלידה בישראל הפכה למוצר צריכה בסיסי. בכל פינת רחוב נפתח סניף של גלידרייה כזאת או אחרת. אם בעבר היינו מסתפקים בארטיק קרח, היום למדנו לא להתפשר על פחות מגלידה. אפילו יוקר המחייה לא מרתיע אותנו, הישראליים, מלעמוד בתור אינסופי עבור גביע גלידה שתקרר לנו את הגוף ותחמם את הלב.
גביע או כוס?
אם אתם אוהבים את הגלידה שלכם בכוס, אנחנו ממליצים לנסות גלידה בגביע איכותי. אם אתם מסוג האנשים שמעדיפים את הגלידה שלהם בגביע, הגעתם למקום הנכון. גביע ופל איכותי מוסיף המון לטעמים ולמרקם של הגלידה. בדיוק לכן, הכנו לכם מתכון מיוחד של גביע ממכר בטעמו, וההכנה? קלי קלות.
דברו אלי בגלידה
אם הגעתם לפה, זה הזמן לפתוח את הטלפון ולהזמין קופסת גלידה. במקביל וודאו שיש לכם בבית את כל המרכיבים וחממו את המחבת. המתכון המיוחד הזה של גביעי הגלידה ישדרג לכם את החוויה והטעמים. דייקו בכמויות המרכיבים והיצמדו להוראות ההכנה. פנקו את עצמכם ואת החברים בחוויה מתוקה במיוחד. הגלידה עליכם, הגביעים עלינו.
מרכיבים
- 2 חלבונים
- 1/2 כפית סוכר
- 3 כפות חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2/3 כוס קמח
- 2 כפות חמאה מומסת
- קורט מלח
- לקישוט: שוקולד מומס, סוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים.
הוראות הכנה
- לערבב היטב בקערה את החלבונים, הסוכר, החלב, תמצית הווניל והמלח. להוסיף את הקמח והחמאה ולערבב על לבלילה חלקה.
- מחממים מחבת נון-סטיק בקוטר על אש נמוכה.
- יוצקים למחבת 1/2 1 כפות מהבלילה ומשטחים אותה במהירות לקבלת צורה עגולה יפה.
- מטגנים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, הופכים ומטגנים בצד השני עוד דקה וחצי.
- מוציאים את עיגול הבצק מהמחבת ומיד מגלגלים אותו לצורת קונוס. מחזיקים עד להתקשות על מגבת, עם החלק של הסגירה מונח כלפי מטה (את השלב הזה צריך לבצע בזריזות. הבצק מתחיל להתקשות מיד כשיוצא מהמחבת החמה).
- טבלו את החלק העליון של הקונוס בשוקולד וצפו אותו בסוכריות ובאגוזים.
- טיפ: מלאו את קצה הקונוס התחתון בשוקולד כדי למלא את הסדקים. כך הגלידה לא תטפטף מלמטה, ואתם תרוויחו שדרוג בסטייל של טילון.
- הניחו לייבוש על נייר אפייה, עד להתקשות של השוקולד.
- כדאי לאכול ביום ההכנה. אפשרי לשמור עד יום למחרת בכלי אטום.
- בתאבון ☺