נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

איך להכין המבורגר מבשר טחון

המבורגר בקר טחון

לא שאלתם, אבל אספר שהארוחה המועדפת עלי היא המבורגר. יש לא מעט מקומות שמוכרים המבורגר טוב, ובכל זאת, המועדף עלי ביותר, הוא הסוג הביתי. מה שמיוחד בהמבורגר הביתי זה טעם הבשר החזק שיש בו. בנוסף, אפשר לתבל בדיוק לפי הטעם האישי ולגוון בתוספות מיוחדות. אני כאן בשביל לתת לכם מספר טיפים להמבורגר ביתי טעים במיוחד. הכינו את הבשר, המתכון עלי.

 

חוויה של אוכל

מעבר לטעמים ולאיכות הבשר הביתי, המבורגר הוא מאכל שכיף להכין. בקלות רבה אפשר להכין ארוחה רבת משתתפים בהגשה אישית. מכינים את תערובת הבשר מראש, חותכים שפע של ירקות מכל הסוגים ומכינים מבחר רטבים. עכשיו כל מה שנשאר לעשות הוא להכין את קציצות ההמבורגר על המנגל או על מחבת. משם כל אחד ידאג לעצמו.

 

אז איזה בשר מומלץ?

החלק המומלץ ביותר להמבורגר הוא אונטריב. חלק בשר משובח שיש בו תערובת בכמות מדויקת של שומן. במקרה שלא הצלחתם להשיג את החלק הספציפי הזה, אנחנו ממליצים כתחליף להשתמש בצלעות בקר או צוואר ולבקש מהקצב שיוסיף בזמן הטחינה 10% שומן כבש. הטעם של הבשר המשובח הופך את ההמבורגר לחוויית טעמים ברמה אחרת.

 

איך עושים את זה נכון?

בזמן ההכנה, ערבבו את הרכיבים רק עד לתערובת אחידה ולא מעבר. לישת הבשר יותר מהנדרש תהפוך אותו למוצק ונוקשה. אנחנו רוצים לשמור על הבשר רך ואוורירי. מאותה סיבה מומלץ להוסיף לתערובת מי סודה מוגזים. מי הסודה ישמרו על רכות הבשר בזמן הטיגון. לגבי צורת הקציצה, מומלץ להשתמש ברינג עגול ייעודי, שלתוכו דוחסים את הבשר.

 

ההמבורגר בדרך

ולא, הפעם לא מדובר על השליח. אם קראתם עד כאן, כנראה כבר יש לכם חשק להכין המבורגר בעצמכם. המבורגר איכותי ועשוי היטב. עקבו אחר המתכון ויישמו את הטיפים החשובים שהוספנו. חשוב כמובן לקנות בשר איכותי מהסוג המומלץ להמבורגר. מעבר לכך, הכנו לכם מתכון מעולה שלא יאכזב אתכם. בתאבון ☺

 

מצרכים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (אונטריב)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון (לא חובה)
  • 1 כפית שום כתוש (2 שיני שום)
  • 1/4 כוס מי סודה מוגזים

 

אופן הכנה:

  • טגנו את הבצלים הקצוצים עד שהם מקבלים צבע זהוב-שקוף וקררו מעט במסננת.
  • ערבבו את הבשר עם שאר הרכיבים והוסיפו את הבצל. ערבבו רק עד לעיסה אחידה. לא יותר מדקה.
  • צרו קציצות המבורגר בעובי של 1/2 1 ס"מ, או דחסו את הבשר לתוך רינג ייעודי להכנת המבורגר.
  • חממו מחבת פסים עם מעט שמן, וטגנו את הקציצות 2 דקות מכל צד.
  • זמן העשייה משתנה בין רמות העשייה המועדפות עליכם.
  • מומלץ להגיש בתוך לחמניית המבורגר יחד עם קטשופ, מיונז, חסה, עגבנייה, בצל וחמוצים.
  • בתאבון ☺

המבורגר בקר טחון

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בשרים ועופות