נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

איך להתחיל לאכול בריא מבלי לוותר על הטעם?

איך להתחיל לאכול בריא מבלי לוותר על הטעם

מי מאיתנו לא התייחס אף פעם לערך התזונתי של המזון אותו אנחנו צורכים. המודעות לתזונה נכונה הולכת ומתעצמת בשנים האחרונות ומכאן שכולנו מתעסקים בה בצורה כזו או אחרת. אחד הסטריאוטיפים הקיימים על מזון בריא הוא שהוא לא טעים. האם זה נכון? לא תמיד. כל דבר יכול להיות טעים אם רק נדע איך לטפל בו ואיך להכין אותו. כמובן שחשוב גם לפתוח את הראש ולא להיות מקובעים על סוגי מאכלים ספציפיים. אז איך נאכל בריא ונשמור גם הטעם? קראו וגלו.

 

הדיאטה הים תיכונית

הדיאטה הים תיכונית מקורה באגן הים התיכון והיא מבוססת על דגנים מלאים, קטניות, עוף, הודו, דגים, שמן זית וכמובן פירות וירקות. שילוב המוצרים הללו יחדיו יכול ליצור מנות עם טעמים נהדרים, ערך תזונתי גבוה ובריאות בשפע. כמו כן, ירקות כאשר הם מטופלים ברמת צלייה נכונה או עם תיבול קליל ונכון יכולים להיות חטיף נהדר לנשנוש בין הארוחות אם במקרה אתם רעבים.

השימוש בתבלינים ושמן זית ישדרג את המנה ויפריח את הסטיגמה על אוכל דיאטטי חסר טעם ושאינו משביע. דוגמא למנה שמתאימה לדיאטה הים תיכונית היא בורגול מלא לצד ירקות צלויים ומתובלים בשמן זית מלח ופלפל. מנת דג או עוף אפויים עם שמן זית ומגוון תבלינים גם היא טעימה, מזינה ובריאה.

הדיאטה הים תיכונית

צריכת חלבון

אמת היא שאין עליה עוררין כי צריכה חלבון באופן כללי היא דבר חשוב לגוף האדם. החלבון מסייע לבניית רקמות ושימור הרקמות הקיימות בגופנו. כמו כן, החלבונים מסייעים לחילוף החומרים וחיזוק העצמות שלנו. לכן חשוב מאוד לאכול מוצרים המכילים חלבון. החלבון יכול להגיע מן הצומח ומן החי ולכן מאפשר לנו להנות ממגוון מנות טעימות במיוחד. אגוזים וקטניות מככבים במקורות החלבון מן הצומח והוספתן למנות מעשירה את הערך התזונתי ובעיקר את הטעם של המנה.

כמו כן, אגוזים הינם גם נשנוש נהדר בין הארוחות. מבחינת חלבון מן החי מומלץ לצרוך מוצרי חלב דלי שומן כמו גבינות וכמובן נתחי בשר דל שומן. לכאורה זה נראה משעמם וחסר טעם אך עם הטיפול הנכון נוכל ליצור מנות מגוונות ועשירות בטעמים, שהן בנוסף גם בריאות. אחד המקורות הטובים ביותר לצריכת חלבון מן החי הוא חזה העוף.

חלבון בחזה עוף הוא חלבון טהור ונקי משומנים בניגוד לחלקים אחרים בעוף או בבשר ועל כן, לא רק שאנו נהנים מחלק בעוף שאינו יקר ומאפשר ורסטיליות בהכנתו, אלא גם ממקור מאוד בריא ומצוין לחלבון.

לסיכום, כאשר אנו מתכננים לעבור לתזונה בריאה יותר חשוב להכניס יותר ירקות, עוף וקטניות לתזונתנו. כך לא רק נפנק את גופנו בטעמים עשירים ומגוונים אלא גם נהנה ממזון בריא שיתן לנו תחושה טובה יותר בגוף.

איך להתחיל לאכול בריא מבלי לוותר על הטעם

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בלוג האוכל